Chiar dacă România nu are încă un stadion care să se ridice la standardele internaționale, reușește să impresioneze la capitolul construcții ciudate.
În comuna bihoreană Finiș a început construcția unui teren de fotbal, cu tribună și pistă de alergare.
Acesta ar trebui terminat până în 2012, iar costurile se ridică la 600.000 de lei, însă există o problemă: terenul este construit în pantă, anunță realitatea.net
Interesant este faptul că suma de bani primită de la bugetul statului este alocată acestui teren, deși unul dintre satele comunei nu este conectat la rețeaua de electricitate. „Avem echipă de fotbal și am jucat în altă parte, în fiecare duminică am închiriat teren de fotbal. Au venit 1,8 miliarde de lei vechi și nu se dau până nu semnează dirigintele de șantier recepția parțială a lucrării”, a spus primarul Ioan Manea.
Autoritățile au explicat și de ce stadionul se construiește pe un plan înclinat – simplificarea construcției tribunei.
Probabil că cei din comuna Finiș s-au inspirat și din alte construcții ciudate ale unor stadioane din întreaga lume, ca de exemplu:
Igraliste Batarija – Croația
Dintre zidurile fortăreței Trogir, din Croația, datând din secolul al XV-lea, răsare un stadion micuț, aparținând clubului HNK Trogir, cu numai 1.000 de locuri. Și chiar dacă nu impresionează prin mărime, are farmecul său special.
Eco Stadium Janguito Malucelli – Brazilia
Nicăieri nu se simte mai aproape mirosul gazonului decât pe Eco Stadium Janguito Malucelli. Și asta pentru că stadionul din Curitiba este prima arenă ecologică din Brazilia. Are o capacitate de 6.000 de locuri, iar toate scaunele sunt „la firul ierbii”. În plus, designerii au folosit exclusiv lemn reciclat pentru construcție.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER